Tehnologije

Liderska pozicija koju imamo na tržištu podrazumeva kontinuran razvoj i unapredjenje proizvodnih procesa. Uz najmodernije tehnologije, uz rad visokostručnog i dobro obučenog osoblja obezbedjujemo najviši nivo kvaliteta svih naših proizvoda.

Elixir Food koristeći savremene tehnologije za preradu voća, koju obavlja na tri lokacije : Šabac, Bajina Bašta i Ivanjica ( ukupni kapacitet 18 500 tona / dnevni kapacitet prerade 550 tona) na svojim proizvodnim linijama raspolaže najsavremenijom tehnološkom opremom za preradu zamrznutog voća i povrća:

• Protočni „Frigo Scandia” i statični tuneli za trenutno smrzavanje voća i povrća

• 21 rashladna komora

• Linija za preradu i lasersko sortiranje zamrznute maline i ostalog jagodičastog voća i povrća

• Linija za preradu koštičavog voća – višnje i šljive (pranje, sortiranje, kalibrisanje, iskoštičavanje, lasersko sortiranje, X-ray sortiranje, metal detector, automatsko pakovanje)

• Automatska linija za sitno pakovanje smrznutih proizvoda i mixeva u PVC kese od 300g – 2,5 kg (kapacitet 2.5t/h)

• Savremena linija za potpuno automatsko pakovanje od formiranja do zatvaranja kutije sa multihad vagom (kapacitet 10t/h)

• Savremena linija za preradu povrća – paprika rezanac i kocka (pranje, sortiranje, seckanje, blanširanje,trenutno smrzavanje, lasersko sortiranje, automatsko pakovanje)

LINIJA PRERADE MALINE I KUPINE:

• Sveža malina i kupina se preko statičnih i protočnih tunela zamrzava u proizvod DZ malina original i DZ kupina original.

• Iz ulazne sirovine DZ maline original i DZ kupine original preko linija dva laserska sortera marke „Best“ kapaciteta 4t/h, dobijaju se gotovi proizvodi maline i kupine u razlicitim pakovanjima.

• Gotovi proizvodi maline i kupine mogu se pakovati kao monoproizvodi ili miksovati sa drugim sitnim voćem preko automatske pakerice za sitna pakovanja marke „Velteko“. Kapacitet pakerice koja omogućava pakovanje pojedinacnogproizvoda od 300 gr do 2,5 kg, je od 2,5 t/h kod monoproizvoda i 1 t/h kod miksovanih proizvoda.

LINIJA PRERADE VIŠNJE BEZ KOŠTICE:

• Tehnološki proces se odvija na dve linije za preradu višnje ukupnog kapaciteta od 10 t/h.

• Proizvodni proces se odvija preko pranja, kalibriranja, izbijanja koštica preko izbijacica marke „Ferum“ i „Pigo“, dubokog zamrzavanja na protocnim tunelima, laserskog sortiranja, sortiranja preko ureaja za detekciju koštica i delova koštica „X-ray“, preko vaganja na automatskoj vagi marke „Ishida“, automatke pakerice za pakovanja od 10 kg i preko metal detekcije, do pakovanja na palete.

 

LINIJA PRERADE ŠLJIVE MAŠINSKI SEČENE:

• Tehnološki proces se odvija na liniji za preradu šljive ukupnog kapaciteta od 10 t/h.

• Proizvodni proces se odvija preko pranja, kalibriranja, izbijanja koštica preko izbijacica marke „Ferum“, dubokog zamrzavanja na protočnim tunelima, laserskog sortiranja, sortiranja preko uređaja za detekciju koštica i delova koštica „X-ray“, preko vaganja na automatskoj vagi marke „Ishida“, automatke pakerice za pakovanja od 10 kg i preko metal detekcije, do pakovanja na palete.

 

LINIJA PRERADE PAPRIKE:

• Tehnološki proces se odvija na dve linije za preradu paprike ukupnog kapaciteta od 7 t/h. Na jednoj od linija se odvija prerada sveže paprike i dobijanje gotovih neblanširanih proizvoda paprike, a na drugoj linije se odvija prerada i blanširanje paprike.

• Proizvodni proces neblanširane paprike se odvija preko pranja, odvajanja peteljke iz ploda paprike, secenje paprike na alatima za polutku, kocku i rezanac, dubokog zamrzavanja na protočnim tunelima, laserskog sortiranja, preko vaganja na automatskoj vagi marke „Ishida“, automatke pakerice za pakovanja i preko metal detekcije, do pakovanja na palete.

• Proizvodni proces blanširane paprike se odvija preko pranja, odvajanja peteljke iz ploda paprike, secenje paprike na alatima za kocku i rezanac, blanširanje u blanšerima na temperaturi od 950 C, dubokog zamrzavanja na protocčnim tunelima, laserskog sortiranja, preko vaganja na automatskoj vagi marke „Ishida“, automatke pakerice za pakovanja i preko metal detekcije, do pakovanja na palete.