Skip to main content

NOVE INVESTICIJE U ELIXIR FOOD-u

Kompanija Elixir Food uspešno je ralizovala značajnu investiciju u proširenje svojih proizvodnih i skladišnih kapaciteta. Osnovna namena objekata je skladištenje smrznutog  voća i povrća, hlađenje u prostorijama posebno projektovanim u tu svrhu i pakovanje smrznutih proizvoda. Prilikom izgradnje primenjena su moderna tehnička i građevinska rešenja.  

USPEŠNO PREDSTAVLJANJE NA SAJMU ANUGA U KELNU 2015

Posetiocima najvećeg svetskog sajma hrane koji je održan u Kelnu od 10. do 14. oktobra  kompanija Elixir Food predstavila se svojim asortimanom proizvoda. Tokom četiri dana sajma štand Elixir Food-a posetilo je više stotina sadašnjih ali i budućih poslovnih partnera. Konstatovano je da je kompanija Elixir Food u potpunosti spremna da kapacitetima i kvalitetom zadovolji zahtevno svetsko tržište.

Priznata sorta višnje Prima

Vlasnik ovog seretifikata o kvalitetu i geografskom poreklu je Udruženje poljoprivrednika "Gazdaker", čiji predsednik Kalman Oros kaže da je ovim okončan osmogodišnji proces za dobijanje sertifikata o posebnoj sorti višnje iz Feketića. 

Uveden sistem za bezbednost

Kompanija Elixir Food završila je sa obimnim poslom uvođenja sistema za bezbednost hrane HACCP u hladnjačama u Ivanjici i Bajinoj Bašti. Sistem HACCP obavezan je u prometu hranom, a ustanovljen je kako bi se kontrolisale kritične tačke u procesima proizvodnje i prerade koje predstavljaju potencijalno mesto i rizik za kontaminaciju hrane.

Novi proizvod će smanjiti uvoz


IZVOR: NIN

Osnovni parametar koji čini jednu državu jakom i bogatom svakako je proizvodnja – ukoliko jeona razvijena i država je bogata. Srbija je nekada zauzimala značajno mesto u regiji i šire po tome što je imala dobre proizvode koji su se po kvalitetu visoko rangirali i plasirali u izvoz u razne zemlje sveta. Hemijska industrija je bila posebno jaka, velike fabrike su dobro radile. Na žalost, mnoge od njih danas stoje.

Novo iz Prahova – Počela je proizvodnja Monokalcijum fosfata

Ovaj proizvod Srbija u potpunosti uvozi, jer do sada nije postojao nijedan domaći proizvođač. Elixir Group je revitalizacijom pogona u Prahovu, koristeći postojeću opremu i domaće sirovine, kalcijum karbonat i fosfornu kiselinu, dobila proizvod veoma visokog kvaliteta, potpuno konkuretan postojećem proizvodu koji se uvozi.

Poslednje vesti

Vesti

Pogledajte poslednje dodat video materijal

Elixir Group - Kompanijski film

Elixir Grupa je poslovni sistem zasnovan na principima najbolje poslovne prakse -- primeni najmodernijih tehnoloških rešenja, stručnim i motivisanim zaposlenima i kontinuiranom ulaganju u proizvodnju i proširenje palete proizvoda i usluga.

Pogledajte poslednje dodatu galeriju slika