Karfiol

U odnosu na ostale kupusnjaće karfiol se ubraja u najkvalitetnije povrće. Preporučuje se kao dijetalna hrana za bolesnike, starije osobe i decu. Karfiol spada među povrtarske vrste koje zahtevaju intezivnu proizvodnju ali, gledajući celu kalkulaciju ovo je vrlo isplativa kultura. Zbog svojih bogatstava u vitaminima, vlaknima i veoma lekovitog sastojka sulforafana, brokola je poznata kao vrhunski dragulj ishrane.

OPIS PROIZVODA

Duboko zamrznut karfiol, ručno sečen, kalibriran ili nekalibriran i blanširan, bez plesni, tragova fermentacije, oštećenja od sunca, grada ili insekata. Cvetovi karfiola, ujednačene boje, odgovarajućeg stepena zrelosti, bez lišća, gline, opran, adekvatno laserski sortiran i kontrolisan na prisustvo metala.

GENERALNI ZAHTEVI

– Bez konzervanasa i drugih aditiva,
– Prema standardima RS i EEC.

ODOBRENI PARAMETRI

Suva materija: min 6±1 (na temperature od 20°C)
Boja: ujednačena bela do bledo krem, svojstvena datoj sorti i stepenu zrelosti
Ukus i miris: tipičan za karfiol
Odstupanje u boji (tamno žuta, braon, do sive,… ) – max 10kom/10kg
Oštećeni i flekavi cvetovi – max 15kom/10kg
Prezreli rascvetali cvetovi – max 15kom/10kg
Strane primese biljnog porekla: Ostaci listova – max 20kom/10kg
Ostalo (delovi stabla, …) – max 20kom/10kg
Strana tela organskog porekla: dlake, puž, insekti, crvi – odsutni
Strana tela neorganskog porekla: drvo, papir, karton, plastika, glina i kamenje – odsutni

ROK TRAJANJA

24 MESECA od datuma zamrzavanja na -18°C

AmbalažaPakovanje
PVC kese u petoslojnoj kartonskoj ambalaži10-14 kg
PVC kese u petoslojnoj kartonskoj ambalaži4x2,5 kg ili 2x2,5kg
Plastificirana dvoslojna natron kesa20 kg
PVC ili PE kese*300gr - 2,5 kg