Duboko zamrznuta kajsija ručno sečena

1.    OPIS PROIZVODA

Duboko zamrznuta kajsija, sečena na polutke, bez plesni, tragova fermentacije, oštećenja, deformisanih plodova, oštećenja od sunca ili insekata.
Polutke sa pravilnim rezom, ujednačene boje, odgovarajućeg stepena zrelosti, bez lišća, gline, oprana, adekvatno laserski sortirana i kontrolisana na prisustvo metala.

2.    GENERALNI ZAHTEVI

Plod treba da bude:
–    Bez konzervanasa i drugih aditiva,
–    Prema standardima RS i EEC.

3.    ODOBRENI PARAMETRI

Suva materija: min 10 (na temperature od 20°C)
Boja: svetlo žuta do narandžaste, svojstvena datoj sorti i stepenu zrelosti
Ukus i miris: tipičan za kajsiju
Polutke sa nepravilnim rezom – max 10kom/10kg
Polutke sa tamnim rezom – max 5kom/10kg
Polutke sa tačkastim oštećenjima, Ø<1mm – max 10%
Mehanička oštećenja od grada – 1kom/10kg
Deformisane polutke – 1kom/10kg
Crvljivi plodovi – odsutni
Truli i plesnivi plodovi – odsutni
Koštice ili delovi koštice – 1kom/10kg
Strane primese biljnog porekla: lišće, češica, seme, peteljka max 2kom/10kg
Strana tela organskog porekla: dlake, puž, insekti, crvi – odsutni
Strana tela neorganskog porekla: drvo, papir, karton, plasita, glina i kamenje – odsutni

4.    PAKOVANJE

2×2,5kg; 4×2,5kg; 10kg; 10x1kg; zavisno od ugovora
Odgovarajuće PE kese, transparentne ili indigo plave
Netromočive transportne kutije, petoslojne, odgovarajući zatvorene, nove
Etikete prema insrukcijama kupca
Unutrašnje temperature -18°C
Na euro paletama, zaštićene streč folijom

5.    ROK TRAJANJA

24 MESECA od datuma zamrzavanja na -18°C